Update Steel Programs

Fernando Gorini, trainerul argentinian al unor antrenori de fitness de top, a predat sâmbătă, 20 septembrie 2014, la Sibiu, în fața a zeci de instructori de fitness din toată ţara, noile mixuri Steel Combat, Steel Tonic şi Steel Training ale clasei de fittness Steel Programs. Programul Steel Combat s-a desfășurat pe o ploaie torențială care a îngreunat puțin manifestarea pe scenă a lui Fernando Gorini și a echipei sale, dar n-a reușit s-o facă mai puțin spectaculoasă.

„Sunt foarte mulțumit de români. Realmente, de fiecare dată am în față un public frumos. Mă încântă energia pe care o transmit și nu-i nimic mai frumos decât să-i văd zâmbind și strigând «SI, FEFE» (n. F.S. «DA, Fernando, DA»). Se împlinesc doi ani de când locuiesc în România, și unul dintre motivele pentru care am rămas pe aceste meleaguri, este acela că oamenii de aici au știut să mă facă să mă îndrăgostesc de ei”, a declarat antrenorul argentinian.

Industria Fitness în ascensiune

Într-o atmosferă tomnatică, timp de 10 ore, cele mai interesante trenduri și concepte sportive și-au dat mâna în orașul de pe malurile Cibinului, într-un melanj inedit al mișcării în aer liber.

Anul acesta, la „Festivalul Sportului” a luat parte peste un număr de 2.500 de participanți. Au fost prezentate în fața publicului adunat în Piața Mică, peste 40 de programe, de către 35 de instructori locali, naționali și internaționali, din care 7 clase au constituit noutăți în materie de fitness, în România: Tabata, Free Styler, Deep Work, Taezu și antrenamentele Steel Programs.

Dana Badea a venit din București cu echipa Bokwa România, iar din Satu Mare, Simona Niste și Ilona Ilyes au adus la Festivalul Sportului de la Sibiu, clasa DeepWork.

Dimineața zilei de sâmbătă a fost rezervată grupelor de copii, antrenați de Alexandra Ghigolea (Young Ballet), Alina Găvozdea (Let’s Dance), Carina Costeiu (Karina Dance), Horațiu Neagoie (Global Gym), Dani Mărginean (Club Puma) și Ovidiu Baștea (Terrasportika), care au evoluat cu grație pe cele două scene amplasate în Piața Mică.

Echipa de Schwinn Cycling, a cărei instructori au fost Ștefana și Marius Mușat, Alin Albu și Patrick Claes, a ocupat Podul Minciunilor.

Tabloul manifestării a fost completat de două seminarii desfășurate în Atrium Classic Cafe și intitulate „Adoptarea unui stil de viață sănătos” și „Stresul: cauze, efecte și modalități de combatere”, susținute de nutriționistul Cristian Mărgărit, și respectiv medicul rezident psihiatru, Claudia Anghel, de la Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu.

Concursul „Instructor pentru o zi” a fost câștigat de Corina Tatu, Maria Garjitzky și Paula Cîndea, premiile constând în câte un voucher cadou, în valoare de 100 de lei, puse la dispoziție de Decathlon, unul dintre sponsorii principali ai evenimentului, alături de Kendrion.

Sponsorii evenimentului: Aqua Carpatica, Naturalia Transilvania, AlphaMed, Balan Sport’s Wear, Kessler, Sorel, Appello Brand, Ibis, Atrium Classic Cafe, Greiner Packaging și Crazy Pizza.

În standurile Dr. Bata Cosmetics, Naturalia Transilvania, Green Island și Herbalife nu a lipsit o serie de produse bio și organice, nou apărute pe piața fitness din România.

„Festivalul Sportului” – ediția a doua, a fost cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, în organizarea A.C.S.A Gym şi a AIOS.